Gå til hovedindhold

Praktiske oplysninger

Hos Træning & Forebyggelse er der ansat fysioterapeuter, ergoterapeuter samt træningsassistenter. Idet Træning & Forebyggelse er et uddannelsessted, vil du kunne møde studerende i dit genoptræningsforløb. Den studerende arbejder altid under supervision.

Indhold

  Ofte stillede spørgsmål

  • Når vi har modtaget din henvisning vil du efterfølgende blive kontaktet pr. telefon, brev eller e-boks.
   Hvis du er henvist fra sygehuset, har du selv ansvaret for at selvtræne efter den instruktion, som sygehuset har givet dig, indtil din genoptræning starter hos Træning & Forebyggelse.


  • Genoptræningen kan foregå individuelt eller på hold. Velfærdsteknologi, f.eks. Exorlive, hvor du kan tilgå træningsprogrammer hjemme, er blandt de mange redskaber, der anvendes under genoptræningen.

   Det er terapeuten, der afgør hvilken træningsmetode, der giver dig det største udbytte. For at opnå det bedst mulige resultat af genoptræningsforløbet, er det vigtigt, at du selv deltager aktivt i genoptræningen og har et stabilt fremmøde.


  • Til genoptræningen anbefales det at bruge træningstøj, og det påkræves at bruge rene træningssko. Vi henstiller derudover til, at man ikke bruger parfume eller parfumerede toiletartikler på træningsstederne.

   Du bør medbringe et lagen til første træningsgang. Det er desuden en god ide at medbringe en drikkedunk. På genoptræningscentret er der opstillet en drikkevandskøler, hvor du kan fylde din drikkedunk op.

   Du bør informere din terapeut om forhold og lidelser, som kan have indflydelse på din genoptræning. Hvis du har brug for medicin, når du anstrenger dig, f.eks. hjerte- eller lungemedicin, er det vigtigt, at du har medicinen med til genoptræningen.


  • Som udgangspunkt skal du selv sørge for transport til og fra genoptræningscentret. I visse tilfælde kan du få bevilget kørsel. Har du spørgsmål omkring transport, så kontakt Træning & Forebyggelse.


  • Hvis du er forhindret i at komme til genoptræning en dag, bør du melde afbud i så god tid som muligt enten per telefon, mail eller SMS. Det er vigtigt, at du melder afbud.

   Telefonisk træffetid:
   Alle hverdage kl. 7.45 – 13.00.

   Tlf.: 73 76 75 19
   SMS: 21 33 26 09

   Mail: traening@aabenraa.dk

   Ved udeblivelse to gange uden afbud afsluttes din genoptræning uden yderligere varsel.
   Du vil modtage et brev herom i din e-boks.


  • Når du afslutter din genoptræning kan du blive bedt om at udfylde et spørgeskema, som skal være med til at præcisere din oplevelse af genoptræningsforløbet. Derudover giver terapeuten dig en vejledning til, hvordan du bedst vedligeholder det resultat, du har opnået under genoptræningen.

   Når du afsluttes, vil der blive sendt en status til din egen læge og evt. til sygehuset.


  • Der vil i dit indkaldelsesbrev stå, hvor du vil modtage din genoptræning. Det vil enten være træning i eget hjem eller på én af følgende adresser:

   Padborgvej 20, Bov, 6330 Padborg.

   Kresten Philipsens Vej 4A, 6200 Aabenraa.

  Sidst opdateret: 9. oktober 2023